Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a,

Első festésre szükséges `1/8*8` = 1 kg festék.

b,

Második festésre már csak `1*0.85` = 0.85 kg festék szükséges.

Összesen tehát 1+0.85 = 1.85 kg festék szükséges.

c,

`1/1.85*100` = 54.05%-a az első festéshez szükséges festék a teljes festékmennyiségnek.
0