Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat, felszín

Főoldal » Általános iskola » Matematika
616
Egy 5,4 m hosszú, 360 cm széles, 2m 70cm magas ki akarunk festeni.
Mennyibe kerül, ha a mester négyzetméterenként 2,50€-t kér? (Az ablakok és az ajtók területe mintegy 6 négyzetcentiméter
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ajtók és ablakok területe inkább legyen 6 négyzetméter (6 `cm^2` egy kicsit kicsi lenne).

A teljes felület: (a négy oldalfal és a plafon, ebből levonva a nyílászárókat)

A = `a*b` + `2*a*c` + `2*b*c` -6 = `5.4*3.6`+`2*3.6*2.7` + `2*5.4*2.7` - 6 = 19,44 + 19,44 + 29,16 -6 = 62,04 `m^2`

Ha 1 `m^2` 2.5 euró

62.04 `m^2` ára `62.04*2.5` = 155,1 euró.
1