Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani és mértani feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Itt lenne egy közép matek érettségi feladat, konkrétan a kérdésem az, hogy a 20. sorszám ami a feladatban szerepel azt az 1. (a1) tagnak vettem, és a 27.-ik sorszám amit a 7.-nek (a7), a mértani és a számtani általános tag képletbe a 7.ik tagtól számitottam tehát n-1 = 6, és a megoldó kulcsban a 8. taggal volt a megoldás ez miért igy van? (a differenciát és a kvócienst sikerült megoldani)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha `a_(20)` az az 1. tag (20-1=19), akkor `a_(27)` az a 8. tag (27-8=19).
0