Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 49

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
580
500 dm³ térfogatú gáz hőmérséklete 350K. Állandó nyomáson a gáz térfogata
mekkorára változik, ha a hőmérsékletet 50 fokkal csökkentjük, és kiengedjük a gáz 2/3-ad
részét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
V=0,5 `m^3`

`T_1` = 350 K

`T_2` = 300 K

`n_2` = `n_1/3`

p = `(n_1*R*T_1)/V_1` = `(n_2*R*T_2)/V_2`

`V_2` = `(n_2*R*T_2*V_1)/(n_1*R*T_1)` = `(n_1*T_2*V_1)/(3*n_1*T_1)`=`(T_2*V_1)/(3*T_1)` = `(300*0.5)/250` = 0,6 `m^3` = 600 `dm^3`
0