Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 48

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
500
Egy gázpalackban 3 MPa nyomású, 37⁰C hőmérsékletű gáz van. Kiengedjük a gáz
kétharmad részét. Mekkora nyomást jelez a nyomásmérő, ha a hőmérséklet 10⁰C-kal
csökkent?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1


`p_1` = 3000000 Pa

`T_1` = 310 K

`n_1` = `(p_1*V)/(R*T_1)` = `(3000000*V)/(8.314*310)` = `1164*V` mol

`n_2` = `n_1/3` = `388*V` mol

`T_2` = 300 K

`p_2` = `(n*R*T_2)/V` = `(388*V*8.314*300)/V` = 967000 Pa = 0,967 MPa
0