Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta

Főoldal » Középiskola » Matematika
6612
Adja meg a 3x + 2y =18 egyenletű egyenes és az y tengely metszéspontjának
koordinátáit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha y tengellyel veszed a metszéspontot az azt jelenti hogy x = 0.
Ezt az adatot kell behelyettesítened az egyenletbe
3*0 + 2y =18
y = 9
tehát a metszéspont koordinátái: (0;9)
1

Ha pedig az x-tengelyt akkor, akkor y=0, ekkor x=6 lesz, tehát a metszéspont (6;0).
1