Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 42

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
449
8 g hidrogén állandó, 6 bar nyomáson, 20 ⁰C hőmérsékletről olyan hőmérsékletre
melegedett, amelyen térfogata 30 dm³ lett.
Határozza meg,
a) mekkora volt az hidrogén térfogata, ha Mhidrogén = 2 g/mol és R = 8,31 J/mol*K (Joule/ mol szor Kevin)
b) mekkora hőmérsékletre melegedett a hidrogén?
,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`n_(H_2)` = `8/2` = 4 mol

T = 303 K

p = 600000 Pa

a,

`V_1` = `(n*R*T_1)/p` = `(4*8.31*293)/600000` = 0,01678 `m^3` = 16,78 `dm^3`

b,

`V_2` = 30 `dm^3`

`T_2` = `(V_2*T_1)/V_1` = `(30*293)/16.78` = 523,83 K = 250,7 °C
0