Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 41

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
486
Egy 5,2 literes edény színültig meg van töltve 18 ⁰C hőmérsékletű vízzel. Melegítéskor
86cm³ víz kifolyt az edényből. Határozza meg, mekkora hőmérsékletre melegedett a
víz, ha βvíz = 3·10−⁴ 1/K. (10 a -4.-en)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`beta` = `(1/V)*(DeltaV)/(DeltaT)`

`DeltaT` = `(DeltaV)/(V*beta)` = `86/(5200*3*10^(-4)` = 55,1 K

`T_(max)` = T+`DeltaT` = 18+55,1 = 73,1 °C-ra melegedhet a víz.
0