Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 40

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
461
Egy folyadékból 200ml mennyiséget töltünk egy mérőhengerbe 5 ⁰C hőmérsékleten. Ha
40 ⁰C-ra melegítjük 210 ml lesz. Mekkora a folyadék hőtágulási együtthatója? A
mérőhenger hőtágulását hanyagolja el!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1


`beta` = `1/V*(DeltaV)/(DeltaT)` = `(1/200)*(210-200)/(40-5)` = `1.43*10^(-3)` `1/K`
0