Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 37

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
895
80cm magas asztal szélén egy nyitott edényben 20cm magasan áll a víz. Milyen
távolságban ér földet az asztal szélétől az edény alján lévő kis nyíláson vízszintes
irányban kiömlő víz a kiáramlás kezdetekor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
szerintem:
`p=1/2*rho_"víz"*v^2" ebből "v=sqrt((2*p)/rho_"víz")`
innen vízszintes hajítás, amelyből a függőleges összetevő szabadesés
`s=g/2*t^2" az idő ez alapján "t=sqrt((2*s)/g)`
így a földet érés távolsága (x)
`x=v*t=sqrt((2*p)/rho_"víz")*sqrt((2*s)/g)=sqrt((4*s*p)/(rho_"víz"*g))=sqrt(4*s*rho_"víz"*g*h)/(rho_"víz"*g)=sqrt(4*s*h)`
`x=sqrt(4*0,8*0,2)=0,64\ m`
0