Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 33

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
584
A 4,1 m szintkülönbségre óránként 56,52m³ vizet kell szállítani a 145m hosszú és
100mm átmérőjű csővezetékben. Mekkora nyomáskülönbséget állítson elő a szivattyú,
ha a víz sűrűsége 1000 kg/m³ és a csősúrlódási tényező 0,02?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Q = 56,52 `m^3/h` = 0,0157 `m^3/s`

l = 145 m

d = 0.1 m

`rho` = 1000 `(kg)/m^3`

`lambda` = 0.02

`Deltap` = `8*lambda*l/(d^5*pi^2)*rho*Q^2` = `8*0.02*145/(0.1^5*3.14^2)*1000*0.0157^2` = 57941 Pa

0