Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 32

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
573
A 6 m szintkülönbségre óránként 60m³ vizet kell szállítani a 200m hosszú és 100mm
átmérőjű csővezetékben. Mekkora nyomáskülönbséget állítson elő a szivattyú, ha a víz
sűrűsége 1000 kg/m³ és a csősúrlódási tényező 0,02?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Q = 60 `m^3/h` = 0,0167 `m^3/s`

l = 200 m

d = 0.1 m

`rho` = 1000 `(kg)/m^3`

`lambda` = 0.02

`Deltap` = `8*lambda*l/(d^5*pi^2)*rho*Q^2` = `8*0.02*200/(0.1^5*3.14^2)*1000*0.0167^2` = 900063 Pa

1