Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 29

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
716
Vízen úszó 0,4m³ térfogatú, 600 kg/m³ sűrűségű fenyődeszkára 60 kg tömegű ember áll.
Mekkora a deszka bemerülő részének térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`h`: bemerülő mélység
`h_0`: a fa magassága
`x=h/h_0`
`rho_"fa"*V*g+m*g=rho_"víz"*V*x*g`
`x=(m+rho_"fa"*V)/(rho_"víz"*V)`
`x=(60+600*0,4)/(1000*0,4)=(60+240)/400=0,75`
`V_"bemerülő"=0,4*0,75=0,3\ m^3`
Módosítva: 6 éve
0