Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 41 42

Főoldal » Középiskola » Fizika
2053
1. Mekkora utat tesz meg és mekkora sebességet ér el a 2 m/s2 gyorsulással induló gépkocsi
20 s alatt?
2 . Mennyi idő alatt tesz meg meg a kerékpáros 60 m-t egyenletesen gyorsulva, ha 6 m/s sebességet ér el?Mekkora a gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

v = `a*t` = 2*20 = 40 `m/s`

s = `a/2*t^2` = `2/2*20^2` = 400 m


2,

s = `a/2*t^2`

v = `a*t` ; a= `v/t`

s = `v/(2t)*t^2` = `v*t/2` = 60 m

t = `(2s)/v` = `120/6` = 20 s

a = `v/t` = `6/20` = 0.3 `m/s^2`
0