Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 25

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
814
Egy 7870 kg/m³ sűrűségű testet 200 N – nal kevesebb erővel kell tartani, ha teljesen vízbe
merül, mint levegőben. Mekkora a test térfogata? Mekkora tartóerő szükséges, amikor
levegőben van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A testre ható felhajtóerő 200 N.

Ez egyenlő nagyságú a test által kiszorított víz súlyával.

A víz súlya tehát 200 N, a víz tömege 20 kg, a víz térfogata 20 `dm^3`, a test térfogata is 20 `dm^3` (0.02 `m^3`).

A test tömege:

m = `rho*V` = `7870*0.02` = 157,4 kg

A test súlya tehát:

`F_s` = `m*g` = `157.4*10` = 1574 N
0