Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 23

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
740
Egy 15cm élhosszúságú 600 kg/m³ sűrűségű fa kockát vízzel telt edény aljához rögzítünk
egy 25 N/m rugóállandójú rugóval úgy, hogy a kocka teljesen elmerül. Mekkora a rugó
megnyúlása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Szamitsd ki a terfogatot a surusegbol. Ro=m/V
Tudjuk, hogy a rugora hato ero F=-D*x, ahol x a megnyulás. A rugora hato ero a felhajto ero es a graviracios ero, ami az egesz rendszerre hat, de a g már eleve benne van a felhajtó erőben
Tehat a dinamika alapegyenletet felirva rá:
ro*g*h=-D*x. Ahol ro suruseg, h a test magassága (15cm). Innen kifejezed az x-et, és kész
0