Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 19

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1714
Egy motor hatásfoka 90%. A bevitt teljesítmény 15kW. Fél óra alatt milyen magasra
emel 20t terhet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`P_("hasznos")` = `P_("bevitt")*eta` = `15000*0.9` = 13500 W

t = 1800 s

W = `P*t` = `13500*1800` = 24,3 MJ

W = `m*g*h`

h = `W/(m*g)` = `24300000/(20000*10)` = 121,5 m
0