Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 18

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
741
Egy szivattyú 50m magasra szállít vizet egy csővezetéken keresztül. Hatásfoka 77%. A
bevitt teljesítmény 44kW. Mennyi vizet szállít óránként?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`P_("hasznos")` = `P_("bevitt")*eta` = `44000*0.77` = 33880 W

`W_("hasznos")` = `P_("hasznos")*t` = `33880*3600` = 121968 kJ

W = `m*g*h` = 121968000 = `m*10*50`

m = `121968000/(10*50)` = 244 `m^3`

Óránként 244 `m^3` vizet szállít a szivattyú.
0