Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 17

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
875
Egy lift motorja 8kW hasznos teljesítményű. Mennyi idő alatt juttatja fel a 400kg
tömegű felvonószekrényt 20m magasra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Először ki kell számolni, hogy a lift mennyi munkát végez:

A lift által végzett emelési munka:

`W_("emelési")` = `m*g*h` = `400*10*20` = 80000 J

A teljesítmény:

P = `W/t`

t = `W/P` = `(80kJ)/(8kW)` = 10 s
0