Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 13

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
827
Egy 8kg tömegű test fekszik egy asztallapon. Az asztal és a test közötti csúszási
súrlódási együttható 0,2. A testhez egy csigán átvetett kötél segítségével egy másik
testet rögzítünk. Mekkora legyen ezutóbbi testnek a tömege, hogy a rendszer 2 m/s²
gyorsulással mozogjon? A csiga és a fonál tömege, valamint a csiga tengelyénél fellépő
súrlódás elhanyagolható.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m_1*g-K=m_1*a`
`K-mu*m_2*g=m_2*a`
`m_1*g-(mu*m_2*g+m_2*a)=m_1*a`
`(mu*m_2*g+m_2*a)/((g-a))=m_1`
`m_1=4\ kg`
0