Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 11

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
778
Egy gyereknek és a szánkójának együttes tömege 50 kg. Egy elhanyagolható súrlódású
lejtőn csúsznak le a lejtő tetejéről, álló helyzetből indulva, és a lejtő alján sebességük
10 m/s. Milyen magas a lejtő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`1/2*m*v^2` = `m*g*h`

h = `v^2/(2g)` = `100/20` = 5 m
0