Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2082
Egy 68 ohm-os ellenálláson 0,2 A erősségű áram halad át. Mekkora a feszültség az ellenállás két kivezetése között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
R = `U/I`

U = `I*R` = `0.2*68` = 13.6 V
2