Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 15

Főoldal » Középiskola » Fizika
2473
A méhek *üresen' 8 m/s virágporral 6.5 m/s sebességgel repülnek. Milyen messziről hozhatnak haza virágport fél Óra alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, Koszii
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az odaút és a visszaút hossza ugyanannyi. `t_ö` = 0.5 h = 1800 s

`s = v_1*t` = `6.5*t`

t ideig jön virágporral

`s = 8*(1800-t)`

(1800-t) ideig megy üresen

6.5t = 8*(1800-t)

t = 993 s

6.5t = 6455 m lehet a maximális távolság, ahonnan hozhatnak mézet.
0