Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 12

Főoldal » Középiskola » Fizika
1939
A 250 m hosszú hidon 340 m hosszú tehervonat halad át 20 m/s sebességgel. Mennyi Ideig tart, amíg a szerelvény teljesen áthalad a hídon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, Koszii
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ekőször az összesen megtett utat kell kiszámolnunk. Induljon a vonat eleje a híd elejétől. Hogy a vonat eleje elérjen a híd másik végébe, meg kell tennie 250 métert. Ezután meg kell tennie további 340 métert, hogy a vonat végét is a híd végébe húzza. Ez összesen 590 méter.
`t = s/v=590/20=29.5" s"`
29 és fél másodpercet vesz igénybe, amíg átér a hídon.
0