Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika/szabadesés 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
3005
Szabadon eső test h=180m magasról esik.
Osszuk fel az utat három olyan részre, amelyet a test egyenlő időközönként tesz meg!

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = `g/2*t^2`

t = `root()((2s)/g)` = `root()(360/10)` = 6 s.

Első két másodperc, második két másodperc, harmadik két másodperc.

Az első két mp- alatt megtett:

`s_1` = `g/2*2^2` = 20 m-t

A második 2 mp-ben az útja kiszámítható abból, hogy mennyit tett meg 4 mp alatt és abból kivonjuk az első 2 mp útját.

`s_2` = `g/2*4^2`-`g/2*2^2` = `5*16-5*4` = `5*12` = 60 m

Az utolsó két mp-ben megtett

`s_3` = 180-(20+60) = 100 m-t

A felosztott út tehát 20m, 60m, 100m
0