Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 28

Főoldal » Középiskola » Fizika
503
2 helyseg kozotti autobuszjaraton a buszok atlagsebessege egyik iranyba 40 km/h,a masik iranyban 60 km/h.Mekkora az atlagsebessege egy teljes fordulot figyelembe veve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
x km-t megtesz 40 `(km)/h` sebességgel, akkor az eltelt idő t = `s/v` = `x/40` h

Vissza x km-t megtesz ugyanez: `x/60` h alatt.

A teljes út: 2x

A teljes idő: `x/40` + `x/60` = `(6x)/240` + `(4x)/240` = `(10x)/240` = `x/24` h

Az átlagsebesség:

`v_("átlag")` = `(2x)/(x/24)` = 48 `(km)/h`
0