Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8

Főoldal » Középiskola » Fizika
2444
Két autó egyszerre indul egymással szemben 20 km távolságból. Mekkora közöttük a távolság
negyed Óra múlva ha az egyik sebessége 25 km/h a másiké 11 m/s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, Koszii
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az egyik autó megtett negyed óra alatt `0,25*25` = 6,25 km-t.

A másik autó megtett negyed óra = 900 s alatt `900*11` = 9900 m = 9,9 km-t.

Összesen megtettek 6.25+9.9 = 16.15 km-t a 20 km-ból.

A köztük levő távolság tehát negyed óra múlva 20-16.15 = 3.85 km.
0