Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7

Főoldal » Középiskola » Fizika
1454
Két autó indul egyszerre egymás mellől. Hány méterre lesznek egymástól fél Óra múlva, ha az
egyik 50 km/h a másik 18 m/s sebességgel halad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, kösziii
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az egyik autó megtesz fél óra alatt `50/2` = 25 km-t, a másik autó fél óra alatt megtesz `18(m/s)*1800s` = 32400 m-t, azaz 32,4 km-t.

A kettő távolsága: 32,4-25 = 7,4 km-re lesz egymástól a két autó fél óra múlva.
0