Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 27

Főoldal » Középiskola » Fizika
434
Egy gepkocsi a celjahoz vezeto ut elso felen 40 km/h allando sebesseggel haladt.Mekkora volt a sebessege az ut mask felen,ha az egesz utat 50 km/h atlagsebesseggel tette meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Legyen az út 100 km a könnyebb számolás kedvéért.

A 100 km utat megtette 50 `(km)/h` átlagsebességgel, akkor az időtartam t = `s/v` = `100/50` = 2 óra

Az út első felét (50 km-t) megtette 40 `(km)/h`-s sebességgel, akkor az eltelt idő `50/40` = 1.25 óra.

A maradék utat (50 km-t) megtette 2-1.25 = 0.75 óra alatt. Ekkor a sebessége:

`v_2` = `s/t` = `50/0.75` = 66,67 `(km)/h`
0