Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 10

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1020
Egy 2 g tömegű lövedék 700 m/s sebességgel mozog. Mekkora a fékezőerő, ha a
céltárgyban, a becsapódás helyétől 10 cm-re áll meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
s = 0,1 m

m = 0,002 kg

`v_0` = `Deltav` = 700 `m/s`

a = `(Deltav)/(Deltat)`

s = `v_0*t` - `a/2*t^2` = `v_0*t`-`(v_0*t)/2*t^2` = `(v_0*t)/2`

t = `2s/v_0` = `0.2/700` = `2.86*10^(-4)` s

F = `(m*Deltav)/(Deltat)` = `(0.002*700)/(2.86*10^(-4))` = 4900 N
0