Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 09

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
651
Mekkora a nyugalmi (tapadási) súrlódási tényező, ha egy 2kg tömegű 100N nagyságú
erővel falhoz szorított test éppen nem csúszik le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m*g=μ_0*F_"ny"`

`μ_0=(m*g)/F_"ny"=(2\ kg*10\ m/s^2)/(100\ N)=0.2`
Módosítva: 6 éve
0