Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 6

Főoldal » Középiskola » Fizika
1615
Egyenes pályán 36 km/h sebességgel haladó vasúti kocsi oldalait. a pályára merőleges irányban
kilőtt lövedék üti át.A kimeneti nyílás 5 cm-rel van eltolódva a menetiránnyal ellentétesen, a
bemeneti nyíláshoz képest.
Mekkora a lövedék sebessége, ha 2.5 m a kocsi falainak távolsága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, kösziii
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_("vonat")` = 36 `(km)/h` = 10 `m/s`

Amíg a vonat haladt 5 cm = 0.05 m-t, addig a lövedék haladt 2.5 m-t.

A vonat 5 cm-t megtett : t = `s_("vonat")/v_("vonat")` = `0.05/10` = 0.005 s alatt.

A lövedék sebessége tehát:

`v_("lövedék")` = `s_("lövedék")/t` = `2.5/0.005` = 500 `m/s`
0