Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 07

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1011
Mekkora erő szükséges egy 1,5 tonnás személyautó felgyorsításához nyugalomból
100 km/h sebességre, ha a gyorsítás időtartama 8s? Mekkora úton történik a gyorsítás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Deltav` = 100 `(km)/h` = 27.78 `m/s`

m = 1500 kg

`Deltat` = 8 s

F = `(m*Deltav)/(Deltat)` = `(1500*27.78)/8` = 5208 N

a = `(Deltav)/(Deltat)` = `27.78/8` = 3,47 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` = `3.47/2*8^2` = 111,1 m
0