Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 5

Főoldal » Középiskola » Fizika
1171
Egy lift a földszintről a 6. emeletre megy. AZ az 5-ig 0.8 perc alatt egyenletesen
halad. Mekkora a lift utazósebessége ha egy emelet 3.5 m magas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
5 emeletet, azaz `5*3.5` = 17,5 m-t tesz meg 0.8 perc, azaz `0.8*60` = 48 s alatt.

v = `s/t` = `17.5/48` = 0,36 `m/s`
0