Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 06

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1833
Mekkora maximális tömegű testet emelhetünk függőlegesen felfelé 2 m/s² gyorsulással,
olyan kötéllel, amely 100N erő hatására elszakad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
100-`m*g` = `m*a`

100-10m = 2m

100 = 12m

m = `100/12` = 8,33 kg

Maximum ekkora tömegű testet emelhetünk.
0