Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 05

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
2027
Egy repülőgép tömege 60 tonna. Indítás után 20s alatt gyorsul fel 225 km/h
sebességre. Mekkora eredő erő hat rá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
m = 60000 kg

`Deltav` = 225 `(km)/h` = 62,5 `m/s`

`Deltat` = 20 s

`F_e` = `(m*Deltav)/(Deltat)` = `(60000*62.5)/20` = 187500 N = 187,5 kN
0