Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 4

Főoldal » Középiskola » Fizika
1714
Egy vizmelegítő percenként 9.6 dm³ vizet enged át.
Hány m/s sebességgel folyik a VÍZ a 2 cm² keresztmetszetű csapból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
percenként kifolyik 9.6 `dm^3` víz, akkor másodpercenként kifolyik `9.6/60` = 0,16 `dm^3` = 160 `cm^3` víz.

Ha a felület 2 `cm^2`, akkor a folyadék útjának hossza `l` = `V/A` = `160/2` = 80 cm = 0.8 m

A víz sebessége 0.8 `m/s`
0

9,6dm3 - 9600cm3
9600cm3/2cm2=4800cm=48m
48/60=0,8m/s
1