Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
866
Egy syemelyauto 30 percen keresztul 90 km/h,majd 20 percig 60 km/h sebesseggel haladva eri el uti celjat.Mekkora a teljes utra szamitott atlagsebessege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
..
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
félórát ment kilencvennel, azaz megtett `0,5*90` = 45 km-t.

20 percet (`1/3` órát) ment hatvannal, az `60/3` = 20 km.

Ez összesen 45+20= 65 km.

Mindezt 30+20 = 50 percig tette. (`50/60` = `5/6` óra

`v_("átlag")` = `s/t` = `(65km)/(5/6 óra)` = 78 `(km)/h`
0