Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA FELADAT

Főoldal » Középiskola » Fizika
1299
Palckozó gépsorról percenként 80 üveg kerül le. Az üvegek összeérnek és két üveg 39 cm
helyet foglal el.
Milyen sebességgel halad a futószalag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Egyenletes, mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2 üveg 39 cm

80 üveg `80/2*39` = 1560 cm = 15.6 m

1 perc alatt 15.6m

1 s alatt: `15.6/60` = 0.26 m

A szalag sebessége 0.26 `m/s` = 26 `(cm)/s`
0