Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1031
1. Egy motorkerékpár izzólámpája 1 perc alatt 150 c nagyságú töltés áramlik át. Mekkora erősségű elektromos áram halad át az izzón?

2.Egy forrasztópákán 1 perc alatt 30c töltésű elektromos tulajdonságú részecske áramlik át. Mekkora a forrasztópákán átfolyó áram erősség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
t = 1 perc = 60 s

1. I = `Q/t` = `150/(1*60)` = 2.5 A

2. I = `Q/t` = `30/(1*60)` = 0.5 A
0