Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGÍTSÉG!! FIZIKAAA!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1372
Egy gépkocsi egyenletesen halad az egyenes országúton. Az 10 perc alatt 15 kilométerkövet számolnak meg.
Hány m/s a gépkocsi sebessége?
Mennyit mutat a kilométeróra?
KÖSZI SZÉPEN ELŐRE IS!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Egyenletes, mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = `s/t` = `(15000m)/(600s)` = 25 `m/s`

v = `(15km)/((1/6)h)` = 90 `(km)/h`
0