Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
3705
Egy kocka testátlója 3 centiméterrel hosszabb, mint az oldaléle. Mekkora a kocka
a, felszíne
b, térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a kocka oldalának hossza `a`, ekkor a kocka testátlója `a*root()(3)`

`a+3` = `a*root()(3)`

a = `3/(root()(3)-1)` = 4.098 cm

A kocka felszíne:

A = `6*a^2` = `6*4.098^2` = 100.77 `cm^2`

A kocka térfogata:

V = `a^3` = `4.098^3` = 68,82 `cm^3`
0