Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
831
Egy kocka felszíne 337,5 cm². Mekkora a kocka
a, oldallapjának átlója;
b, testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka felszíne a hat lap felszínének összege. Ebből következik hogy: 337.5/6=56.25 cm2 egy lapjának területe. A kocka területe a*a így gyököt kell vonni az eredményből =7.5cm egy éle. Átlója pitagorasz tetettel kiszámítható:  7.5*7.5+7.5*7.5  =10.6cm. A testátlója kiszámítható az oldallap átlójának és az egyik él hosszúságával pitagorasz tétellel.  10.6*10.6+7.5*7.5  = 13cm
Módosítva: 6 éve
0