Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számsorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2473
Egy számtani sorozat első tagja 100, a hatodik tagja pedig egyenlő a differenciával. Határozd meg a sorozat második tagját és az első 10 tag összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sorozatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_1` =100

`a_6` =`a_1` + 5d = d

100+5d = d

-4d=100

d=-25

`a_2` = `a_1` + d = 100-25 =75

`S_(10)` = `(a_1+a_(10))*10/2`= `(100+100+9*-25)*5` = `-25*5` = -125
Módosítva: 6 éve
0