Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1246
Két raktárban összesen 385 500 tégla volt. Amikor az első raktárba még 26 400 tégla érkezett, a másikból pedig 85 700 téglát elszállítottak, akkor a két raktárban ugyanannyitégla maradt. Hány tégla volt eredetileg a raktárakban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik raktárban van x tégla, a másik raktárban 385500-x tégla

x+26400 = 385500-x-85700

2x= 385500-26400-85700 = 273400

x= 136700 tégla van az egyik raktárban és 385500-136700=248800 tégla van a másik raktárban.
1