Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
659
Zoli 6 órakor indult útnak gyalog. Imi 8 órakor indult utána kerékpárral és 11 órakor utolérte. Imi sebessége 15 km/h-val több volt, mint Zoli sebessége. Milyen sebességgel haladtak? Hány kilométert tettek meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Zoli 5 óra alatt megtett s=`v_z*5` km-t.

Imi 3 óra alatt megtett s= `(v_z+15)*3` km-t. ezek egyenlők

`2*v_z` = 45

`v_z` = 22.5 `(km)/h`

`v_i` = 22.5+15 = 37.5 `(km)/h`

s = `v_z*5` = 112,5 km

s=`v_i*3` = 112,5 km-t tettek meg.
-1