Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek kerlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
1.Ket termeszeyes szam osszege 206.Az 1 szamjegyet valamelyik szam bal oldalara beillesztve megkapjuk a masik szamot.Hatarozd meg a ket szamot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Előre is köszönöm
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik szám x, a másik 206-x.

100+x = 206-x

2x = 106

x = 53

A két szám: 53, 153.

Másik eset:

x = 100+206-x

2x = 306

x = 153

Ugyanez jön ki.
0