Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika mértan egyszerű feladat. (háromszög területe)

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Az ABC háromszögben m(<ABC)=30°, AB=8 és BC=12. Számítsd ki az ABC háromszög területét!

Nagyon nem megy a mértan. Segítsetek ki legyszives. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Terület, Matematika, háromszög, érettségi, mértan
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területét kiszámolhatjuk a két oldal és a közbezárt szög ismeretében:

T = `(a*b*sin gamma)/2` = `(8*12*sin30)/2` = 24
1