Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
422
Nagyon sürgős. Segítsetek legyszi. Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
G1=5*10=50N
G2=2,5*10=25N

Fs1=G1`*mu=50*0,2=10N`

A súrlódó erő lassítja a zuhanást, a második test súlya gyorsítja, ezek különbsége az eredő erő.

`F=m*a =>25-10=15=7,5*a `
` a=2 m/s^2`

A kötélerőt a következőképpen tudod kiszámolni... ha elvágnád a kötelet, akkor ugye a testre már csak az egyik erő hatna. Azt az erőt keresed, amit ha mindkét feléhez hozzáadod/kivonod a gyorsulása ugyan akkora lesz, mint az eredeti állapotnak. (Lehet hülyén fogalmaztam meg, de lássuk gyakorlatban) Ha negatív erőt kapsz végeredménynek, akkor az erő ellentétes irányba mutat, mint ahogyan berajzoltad.

25-Kötélerő=2,5*2
Kötélerő=20N

10-Kötélerő=5*2
Kötélerő=20 N*



Módosítva: 6 éve
0