Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős! Fizika házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Fizika
473
Fizika feladat. Csatolva van kép hozzá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Gondolom nincs surlódás.
Az `m_1`-re hat a `K` kötélerő jobbra. Az az erő gyorsítja.
`m_2`-re hat ugyanakkora `K` kötélerő felfelé, ezen kívül az `m_2·g` nehézségi erő lefelé. Ennek a kettőnek az eredője gyorsítja.
Mivel a kötél nem nyúlik meg, a két test egyformán kell mozogjon. Egyforma pillanatnyi sebességgel, és ezért egyforma gyorsulással. Legyen ez a gyorsulás az `a`. Írjuk fel az egyes testekre az `F=m·a` képletet a megfelelő erővel:
`K=m_1·a`
`m_2·g-K=m_2·a`

Ebben az egyenletrendszerben két ismeretlen van, úgyhogy mindkettő kijön, ha megoldod.
1